Cake Box Atelier

Сватбени торти

За нас  или  страстта.

Cake Box

Обичам да пека. Намирам печенето и правенето на сладкиши за изключително успокояващо. Удоволствие, което ме кара да забравя негативните случки и мисли от ежедневието. Удоволствие, което ми носи топлината на спомените от детството. У дома с мама умесвахме уханни питки и солени печива, разточвахме кори за баница, смесвахме нарязани на дребно ядки и плодове за домашни козунаци и сръчно боравехме с дузина подправки, без които не може нито един сладкиш. Когато се отвореше вратата у дома те обливаше  аромат на ванилия, карамел и шоколад.

За известно време се бях откъснала от сладкия аромат, от печенето и прекрасните спомени, но само за да усетя още по-силно огромната липса и да се захвана още по-страстно с това мое хоби. Работих в областта на продажбите и маркетинга дълги години. Когато си ангажиран от ранна сутрин до края на работния ден,с маркетингови стратегии, планове за продажби и много цифри, и не на последно място в търсене на перспектива за собственото ти бъдещо развитие, потъваш в едно забързано ежедневие, което те кара да забравиш нещата, които обичаш да правиш или да намираш извинения, които те възпрепятстват да ги правиш.  Но винаги идва момента,  когато те сами напомнят за себе си!

2013-та година бе свързана с много промени в моя живот и те се случиха именно, защото се научих да се вслушвам в интуицията си, да поспирам за миг и да си задавам въпроса : кое ме прави щастлива ? Едно от тях е ДА ПЕКА СЛАДКИШИ.

Всеки път, когато пека сладкиши и торти у дома и каня приятели, за да ги споделя, ме увещават, че трябва да се занимавам със сладкарство.

И ето, че настъпи момента в който се зароди идеята за собствен бранд CAKE BOX. Изкарах 8-месечна специализация по сладкарство, която само ме убеди да развия моя проект. За мен бе изненадващо  да открия, че масовите сладкарници работят основно с готови смеси за печене и за кремове, пълни със стабилизатори и консерванти. Тортите имат вид, но в повечето случаи нямат вкус ! Една шоколадова торта изглежда доста привлекателно и с наситен цвят на  шоколад, но когато я опиташ оставаш разочарован, че вкусът на шоколада, който познаваш го няма !

Всичко това ме мотивира да създам CAKE BOX, ателие чийто изделия са изпечени и приготвени изцяло с натурални и качествени продукти.

Същността на печенето се състои в няколко основни съставки : масло, мляко, яйца, брашно, захар, сметана, ядки, шоколад, плодове и ванилия,  така че е важно да се използват само най-добрите. Качеството на продуктите несъмнено повлиява цялостния вкус на завършения продукт.

Мисия на Cake Box: Желанието и страстта да ни водят напред и да бъдем изключителни в това, което правим.

Цели на Cake Box: Тортите , сладкишите и всички сладки и солени изкушения, които приготвяме да бъдат само от 100 % натурални продукти и с най-високо качество съставки.

CAKE BOX  е сладко ателие за торти, мъфини, кейк-попс, декорирани сладки и други неустоими сладки и солени изкушения ! Всяка торта, сладкиш, къпкейк или бисквитка са изработени с голямо внимание и доза любов.
Адаптирани оригинални и домашни рецепти ! Без консерванти и стабилизатори, 100% натурални продукти !

Суровините, които използваме за нашите произведения:

•Яйца от свободни кокошки
•Масло, а не маргарин
•Брашно без избелители и подобрители
•Белгийски и италиански шоколад, без имитации
•Какао 22-24% Франция и Холандия, не 10-12%
•Маскарпоне
•Крем сирене Филаделфия
•Сладка с мин. 70% плод
•Кафява нерафинирана захар
•Бурбонска ванилия
•Тахан, сурови ядки и семена, Кокосово масло и мляко

Десертите трябва да бъдат наслаждавани ! Всеки обича да бъде непослушен понякога и да си позволява малко вкус от Рая, отдавайки се на лека калорична фриволност. Така, че наслаждавайте се!